Blogger Template by Blogcrowds.

Με τη χάρη του Θεού μπήκαμε στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18 η οποία έχει επιφέρει κάποιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Εργαστηρίου. Λόγω αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος του χοράρχη μας οι πρόβες άρχισαν (καθυστερημένα, είναι γεγονός) να γίνονται, από τα μέσα Οκτωβρίου, και είναι, επί του παρόντος, διπλές (μέχρι να προσαρμοστούμε όλοι). Τη Δευτέρα στις 21:30 σε αίθουσα (αίθουσα κατηχητικών· βλ. εδώ) του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών (Βούλγαρη) και την Πέμπτη στις 20:00 σε αίθουσα (ημιυπόγειο) του "Προκοπείου" Πολυδύναμου Εκκλησιαστικού Κέντρου Ι.Μ. Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29, Αρετσού. βλ. εδώ).
Σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη των εργασιών του ΕΕΜΘ παρουσιάστηκε, στις Αθήναις (12/11/2017, αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός"), το μεγάλο, τόσο σε όγκο όσο και σε σπουδαιότητα, έργο : "Μαθηματάριον: Ερμηνευτική και Μουσικολογική Σπουδή" (βλ. Πορφύριος και Ψαλτολόγιον καθώς και απόσπασμα από την παρουσίαση).  Στο έργο αυτό συμμετείχε και το Εργαστήρι μας με την ερμηνεία του μαθήματος "Ρόδον τὸ ἀμάραντον" - Θεοτοκίον εἰς την ἐορτήν τοῦ Ἀκαθίστου Ὓμνου, μέλος Μελετίου Σιναΐτου Κρητός σε ήχο δ΄ (Ἃγια) ενώ ο χοράρχης μας κλήθηκε να επεξεργαστεί και να παρουσιάσει μουσικολογικά ένα άλλο μάθημα· αυτό εἰς την ἐορτήν τοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους "Ἡ Ἐκκλησία σήμερον πανηγυρίζει μυστικῶς", μέλος Ιωάννου  Βυζαντίου Πρωτοψάλτου, επίσης, σε ήχο δ΄ (Ἃγια).
Η νέα αυτή χρονιά, φαίνεται, να μπαίνει δυναμικά (ήδη είμαστε προσκεκλημένοι σε τρεις εκδηλώσεις με ρεπερτόριο του Δωδεκαημέρου οι οποίες θα λάβουν χώρα μέσα στο Δεκέμβριο).
Ευχή όλων είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες (όποιες) απαιτήσεις - προκλήσεις προς δόξαν Θεού και τέρψιν ανθρώπων.

0 Comments:

Post a Comment



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα